Skønhed & Velvære

Shampoo – økologi eller ej

Annonce

Det kan være svært at vide hvornår man skal vælge økologisk. Her kan du læse mere om man skal vælge økologi eller ej, når det kommer til shampoo. 

Hvad skal jeg vælge? 

Der er utroligt mange forskellige shampoos at vælge mellem, og det kan være svært at vide hvilken en man skal vælge. I tillæg er der kommet en række økologiske produkter på markedet og shampoos baseret udelukkende på naturlige ingredienser. Men hvornår kan det betale sig, at vælge økologisk? 

Når du skal vælge shampoo, er det først og fremmest en god ide at gå ud fra hvilken hårtype du har. Uanset om du vælger økologi eller ej, er det relevant at vælge en shampoo der indeholder ingredienser der er tilpasset til hårtype. Forskellige hårtyper som for eksempel fedtet hår (hår det bliver nemt eller hurtigt fedtet), skadet hår (ofte på grund af hårfarve, varmestyling eller permanent), tørt hår (mangler fugt) eller farvet hår (hvor farven nemt kan falme, hvis man bruger for kraftige produkter), er alle hårtyper der kræver tilpasning. 

Økologisk eller ej? 

Det der gør økologisk shampoo økologisk, er at man har brugt ingredienser der er certificeret økologiske. Der skal være en bestemt procentandel af denne type ingredienser for at man kan kalde produktet økologisk. Det er et godt udgangspunkt at finde en butik der kan tilbyde et stort udvalg i shampoo , både økologiske og ikke-økologiske, og shampoos som er lavet af naturlige ingredienser. 

Det kan betale sig at vælge økologisk hvis du er bange for hvordan ikke-økologiske ingredienser påvirker din hud og hår. Huden er kroppens største organ, og når vi vasker håret, kan vi ikke undgå at få shampoo over kroppen, og ikke mindst – hovedbunden. Økologiske ingredienser indeholder ikke altid de samme skadelige kemikalier, som ikke-økologiske shampoos kan have, og er dermed tit et mere skånsomt og mere miljøvenligt valg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *