Hårmode

Hårtyper og farver

Der findes en masse forskellige hårtyper og hårfarver, og frisørverdenen kan være en stor og besværlig verden at navigere rundt i. For at kunne behandle ens hår bedst muligt, er det en god ide at have styr på, netop hvilken hårtype du har. Der findes nemlig et stort udvalg af produkter, som er specificeret efter, hvilken slags hårtype du har, for at give dig den bedste behandling. Nedenfor kan læse mere og blive klogere på forskellige hårtyper og farver.

Hvilken hårtype er jeg?

Det er svært at nævne alle de forskellige hårtyper, som findes. Dog findes der nogle ”overkategorier”, som kan være nemmere for dig at få en oversigt over, for at finde ud af, hvilken hårtype du har.

Fint hår: Fint hår er typisk i Skandinavien. Her har håret ikke en særlig stor volume og er ofte glat. Hvis du har glat og fint hår, har det større tendens til at blive fedtet, idet hovedbundens fedtstof kan bevæge sig frit ned langs håret. Generelt er produkter gode med volume til fint hår, og derudover kan du tage kosttilskud, får at styrke dit hårs kvalitet.

Kraftigt hår: Kraftigt hår har en stor volume, og dette hår kræver fugt og pleje, for at være med til at sikre blødhed og glans. Kraftigt hår kræver ofte et større arbejde, idet jo mere hår man har, jo mere pleje kræver det. Produkterne med fugtgivende ingredienser er godt til kraftigt hår.

Krøller og fint hår: Hvis du har krøllet hår i fint hår, er dit hår mere porøst, end hvis du blot har klat hår. Dette gør at dit hår kræver fugt og pleje, hvilket du kan få med produkter som har en fugtgivende effekt.

Krøller og kraftigt hår: Kraftigt hår med krøller er stort og voluminøst, og kræver en masse pleje. Dette er både for at sikre, at dit hår ikke kommer til at se tørt og filret ud, og derfor kræver krøller i kraftigt hår stort arbejde. En god ide til dette hår, er at springe hårvasken over hver anden dag, og at erstatte den almindelige balsam med en hårmaske engang imellem.

Farvet eller/og behandlet hår: Hvis du har fået farvet eller på en anden måde behandlet dit hår, så kræver dette ofte ekstra meget pleje, da disse behandlinger giver håret stor slidtage. En god ide til dig er, at vælge en shampoo som passer til din hårtype. Derudover er produkter gode til dig, som er med til at genopbygge håret.

Hvad er bedst til min hårfarve?

Der findes produkter, som er bedst til ens hår, alt efter hvilken hårfarve du har. Dette kan eksempelvis være, hvis du har meget mørkt hår, og ikke ønsker at dit hår bliver lysere om sommeren. Eller hvis du har lyst hår, og ønsker at beskytte dette bedst muligt imod solen. Derudover findes der produkter, som er bedst til hvis du har fået farvet dit hår, og ønsker at beskytte din nye farvede hårfarve imod slidtage. Hvis du kaster dig ud i et projekt, for at få en anden hårfarve, er det væsentligt for dig at sikre dig, at du ikke allergisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *