Uncategorized

Sådan undgår du arbejdsskader

Annonce

Som frisør står du meget op i løbet af en arbejdsdag. Selvom du en sjælden gang sidder ned, er det ofte forbundet med arbejdsstillinger, der ikke er naturlige for din krop. Du skal arbejde i mange år og skal derfor passe på den. Din krop er ikke blot et arbejdsredskab, men en vigtig del af dit private liv såvel som dit professionelle. Du skal være der for dine børn når du kommer hjem og kunne være aktiv på den måde du ønsker det. Derfor er det vigtigt, at du tager din krop seriøst når du arbejder. Herunder får du nogle tips til, at undgå eller forbygge arbejdsskader.

Tag kurser i arbejdsstillinger

Som led i frisøruddannelsen, bliver du undervist i arbejdsstillinger, således din ikke krop ikke bliver udsat for alt for megen belastning. Gennem dit arbejdsliv, vil der blive udviklet nye metoder til at undgå smerter i muskler og led. Det er vigtigt at du er opmærksom på disse, således din krop kan holde i mange år. Det kan være en god ide at opfordre din arbejdsgiver til at udbyde kurser i arbejdsforhold. På den måde vil din arbejdsgiver få gladere medarbejdere, som er langt mere arbejdsdygtige end, hvis de i en tidlig alder får arbejdsskader. 

Tænk på din krop når du kommer hjem fra arbejde

Som tidligere nævnt, så skal du passe på din krop så du også kan bruge den optimalt derhjemme. Når du i forvejen har et job, som er meget belastende for kroppen, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på måden du belaster den på derhjemme også. I dag bruger de fleste mange af døgnets timer foran en computer og derfor kan contour design være noget for dig. Hér kan du få ergonomiske it-produkter, som hjælper dig til at undgå længerevarende skader, som også vil kunne påvirke dit arbejdsliv.

Forebyg skaderne

Hvis du har arbejdet i faget mange år, kan det være svært at undgå arbejdsskader. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på indretningen i salonen, så man kan forebygge eventuelle skader. Her går aflastning og variation hånd i hånd. Aflastningen kan opnås gennem specielle måtter på gulvet, så man står bedre og passer på ryggen. Man opnår også aflastning ved at skabe et personalerum, hvor det i pauserne, er muligt at få benene op, så de kan slappe af. Derved er det vigtigt, mens du arbejder, at variere hvordan du står. Husk altid at veksle mellem at sidde ned og stå op, på den måde overbelaster du ikke enkelte dele kroppen hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *