Frisøruddannelsen

Frisørskolen i Odense

Sommeren er så småt ved at passere og de mørke dage bliver længere. Sammen med mængden af regn falder humøret også. Hvad er det bedste du kan gøre når du bliver trist? Det er da at forkæle dig selv med et forfriskende look, som får dig til at føle dig smuk, moderne og frisk. Alt dette kan du opnå at give andre gennem frisørskolen i Odense, hvor der hvert år uddannes nye og dygtige frisører. Frisørskolen finder du på Munkebjergvej 130, 5230 Odense. Skolen er placeret lidt uden for byens midte, fra HC Andersens hus og det du ellers kender. 

Det får du på uddannelsen

Under uddannelsen får du kendskab til forskellige typer af hår, frisurer og behandlinger. Du kommer til at arbejde med mange forskellige mennesker og hårtyper, så derfor vil de primære opgaver på uddannelsen, beskæftige sig med klipning og farvning, vask og føn, styling og rådgivning. I rådgivningen ligger, at du som frisør skal kunne vejlede kunderne om produkter, hvad der er bedst til deres hår, samt de nyeste trends. Du skal ikke blot udføre den opgave du bedes om, men give kunden den service der ligger i, at være ærlig og foreslå andre trends som vil egne sig bedre til netop deres hårtype. Det er derfor vigtigt, at du som frisør, kan interagere med andre mennesker og lytte til deres ønsker med et vågent øre. 

I frisørarbejdet ligger der en del brug af kemikalier mm. Derfor undervises du på uddannelsen i, hvordan du skal omgås disse. Som frisør står man meget op og bruger ofte stillinger med hænder og arme, som ikke er naturlige for kroppen. Med et langt arbejdsliv foran sig, er det vigtigt at kende til de risici og arbejdsskader dette kan medføre. Derfor lægges der, på uddannelsen, megen tryk på arbejdsstillinger som er bedst for dig.

Grundlæggende om uddannelsen 

Vil du læse til frisør og være kreativ? Så er frisørskolen Odense stedet for dig, hvis du ønsker en uddannelse med plads til kreativitet og frirum. Uddannelsen tager 3 ½ år udover et grundforløb. For at blive optaget på uddannelsen, skal du være blevet vurderet uddannelsesparat til en erhvervsuddannelse som frisøruddannelsen. Endvidere skal du have en bestået afgangseksamen fra folkeskolen med gennemsnitskarakter 2,0 i både matematik og dansk. 

Når du er kommet gennem grundforløbet, skal du videre på uddannelsens andet trin, hovedforløbet. Denne kan du komme ind på, hvis du har bestået følgende fag med minimum 02 i grundforløbet: 

  • Dansk E 
  • Afsætning F 
  • Design E 

Hvis man ikke består fagene på grundforløbet, vil den tilknyttede vejleder på uddannelsen, vejlede dig bedst muligt, således du kan komme videre på uddannelsen og opnå de kompetencer du behøver. 

Læreplads på hovedforløbet 

Som alle andre erhvervsuddannelser, kræver frisøruddannelsen også en læreplads på hovedforløbet. Du skal som udgangspunkt selv finde lærepladsen, men skolen har et såkaldt praktikkorps, som sørger for at virksomheder slår annoncer for lærepladser op. Da der er rift om pladserne, skal denne findes i løbet af grundforløbet. I løbet af praktikken vil du modtage elevløn i stedet for SU´en. 

Mange skal finde en læreplads på samme tidspunkt, mens mange allerede er i gang. Derfor er det en god ide at have styr på, hvordan man skriver en god ansøgning, som gør dig attraktiv på markedet. Ydermere skal du ikke være kræsen når det gælder din praktikplads. Søg praktikpladser udenfor byen, derved vil mulighederne for at få en læreplads vokse markant. Ender du med at stå uden en praktikplads, når du starter på hovedforløbet? Frygt ej, frisørskolen i Odense tilbyder et praktikforløb på Munkebjergvej, som er meget lignende den hverdag du vil møde i praksis. 

Se også nyheden om den Odenseanske marketingvirksomhed We Digitize her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *