Uncategorized

Råd til at undgå en vinterdepression

Annonce

Sommeren og solen er ved at være forbi, og hver dag bliver det koldere og koldere. Desværre går vinteren ofte hånd i hånd med en depressiv periode. Er du en af dem, som frygter at blive ramt af vinterens depressive greb? Ønsker du at holde fast i overskuddet og det glade humør, som dagene bliver mørkere? I denne artikel får du råd til, hvordan du kan imødekomme det triste humør i den mørke vinter.

Forebyg ved at imødekomme symptomerne

Ofte går vinterdepressionerne hånd i hånd med mindre lys, og på Sundhed.dk kan du læse om de specifikke symptomer ved en depression. Ved at forebygge en vinterdepression, bliver sandsynligheden mindre, for at blive ramt. Første råd, er at tage på en times gåtur, en gang om dagen. Sørg for at din gåtur bliver midt på dagen, så du får så meget sollys som muligt. Det er bevist at fysisk sundhed har en positiv påvirkning på depression, og samtidig er sollys en vigtig kilde til at modarbejde vinterdepression. Andet råd er, at lyse dit hjem op. Sørg for at trække dine gardiner fra og invester i ekstra lamper.

Book en tid ved frisøren og forkæl dig selv

Udover at imødekomme symptomerne, gør det os godt tilpasse indeni, når vi forkæler os selv. Tag derfor og book en tid ved frisøren, så du kan få selvtilliden i top, og føle dig godt tilpas. At du føler at du ser godt ud, øger lysten til at bevæge dig udenfor, hvilket er med til at imødekomme en depression. Her kan du få flere råd til hvordan du kan forkæle dig selv. Til sidst, er det en god idé at holde forbindelsen med dine tætteste bekendte. Om det er familie eller venner, er det vigtigt at snakke med de folk der betyder noget, når man føler sig deprimeret. Hvis du har brug for at ring billigt til udlandet, er det en hjælp at have et godt abonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *