Frisøruddannelsen

Til dig der overvejer frisøruddannelsen

Frisøruddannelsen er en uddannelse mange mennesker finder utrolig interessant. Du får lov at være kreativ og prøve kræfter med at klippe, farve og pleje af andres hår, samtidig med at du får muligheden for at interagere med mennesker. Der findes ikke én dag hos en frisør som er ens, og det er noget samtlige mennesker godt kan lide.

Hvad indeholder uddannelsen?

Du starter med at skulle igennem et grundforløb hvor du lærer de rette begreber samt vigtigheden af at kunne pleje håret korrekt, og hvilke produkter du bør anvende under processen. Dernæst kan du forvente et skoleforløb og derefter noget praktik, så du kommer ud og får lov at prøve det i praksis. På denne måde får du både lov til at lære om det, for derefter at få prøvet det af. Men selv med de mange øvelser og massevis af læring, så er du også nødt til at gøre en indsats selv for at få det til at fungere. Selvom det til dels handler om at stole på sig selv og være lærenem, så er det også vigtigt at du er god med andre mennesker, så de får sig en god oplevelse. Netop fordi det er deres hår du skal ordne, så er det også vigtigt at du ved hvordan du skal få dem til at føle sig trygge, og du skal gerne give det indtryk at du ved hvad du laver.

Dette kræver frisøruddannelsen

Frisøruddannelsen er på mange punkter noget af en udfordring, men på den gode måde. Det gælder om at holde tungen lige i munden og vide hvad det er du laver, inden du begiver dig ud i det. Her handler det nemlig om andre menneskers hår, og det er derfor vigtigt at du er god til at lytte til kunden, men også til at bevare et overblik over situationen og finde frem til, hvordan du bedst muligt opnår resultatet. Det er dog ikke blot noget du bare bliver kastet ud i, da frisøruddannelsen svinger imellem at tage 4 år og 6 måneder og 5 år og 6 måneder, alt efter hvad du gerne vil have ud af din uddannelse.

Derfor bør du tage denne uddannelse

Når du vælger at tage frisøruddannelsen, så er det ikke kun hår du bliver lært op i. Ofte kan eleverne også lære om makeup, håropsætning, manicure og meget mere. Det er nemlig sådan, at mange frisørsaloner har flere forskellige tilbud kørende, så du både kan få lavet dit hår og eventuelt din makeup, det er dog ikke nødvendigvis et krav. Du skal blot kunne klippe, farve og pleje håret, og sørge for at kunden får det de ønsker og har betalt for. Jo mere øvelse du får, jo bedre bliver du selvfølgelig også. Det handler i høj grad om at tro og stole på sig selv, og gøre hvad du kan, for at kunden får det resultat der ønskes. Under frisøruddannelsen har du både mulighed for at få SU og en elevløn, så det er bestemt også nogle gode fordele ved uddannelsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *