Skønhed & Velvære

Undgå hovedpine og nakkespændinger med disse tips

Annonce

I en stressende hverdag, hvor vi løber stærkt og aldrig slapper maksimalt af, så kan det nemt gå i vores muskler og i hovedet. Erhverv, hvor du står meget op eller sidder i en bestemt stilling dagen lang kan give dig hovedpine og nakkespændinger. Har du dette, så nedsætter det din livskvalitet og din ydeevne. Hvis ikke du forebygger eller behandler dette hurtigst muligt, så kan det sætte sig fast og blive til en længerevarende gene for dig.

1.      Sørg for en god nattesøvn

En god nattesøvn er roden til alt godt. Det er ualmindeligt vigtigt for hjernen at sove de anbefalede antal timer, således vi kan lade vores hjerne restituere. For at denne gode søvn kan opnås, så er det vigtigt at ligge godt og ikke mindst sundt. Det bedste for kroppen er at sove i en stilling, hvor nakken og rygsøjlen ligger i en lige linje. Med en nakkepude, bliver dette nemt for dig at opnå, således du ikke vågner med øm nakke og skuldre.

2.      Undgå stramt opsat hår dagligt

Når du arbejder med andre mennesker eller skal bevæge din hovedstilling under arbejdet, så er det rart at have håret væk fra hovedet. Det kan du gøre på mange måder, men mange vælger en stram knold øverst på hovedet. Trods det er flot, så kan det være skyld i en tilbagevendende hovedpine. Når du gentagne gange sætter håret stramt op, så vil det trække huden på hovedet tilbage, hvilket ikke giver den mulighed for at slappe af. Overvej derfor at sætte dit hår løst op.

3.      Skift arbejdsstillinger

Når du står eller sidder meget i den samme stilling, så har vi en tendens til at spænde i vores muskler. Ved at skifte stilling ofte og være opmærksom på dine fødders fæste i gulvet, så kan du undgå mange spændinger. Det kunne eksempelvis være ved at gøre brug af hæve-sænke borde på kontoret eller gummimåtter for at dine fødder står stabilt og har et godt stødabsorberende lag under sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *