Skønhed & Velvære

Vær skøn med god samvittighed

Sponsoreret indhold:

Det er naturligt og sundt at gå op i sit udseende. Det giver god mening, at du gerne vil pleje din hud og dit hår, og at du gerne vil dufte godt. Men man er nødt til at tænke på planeten, når man bruger skønhedsprodukter. Det er trods alt noget, der bliver brugt meget, så det skal helst være bæredygtigt.

Bæredygtig skønhed

Det er på tide at gøre skønhed klimavenligt. Der er flere og flere mærker, der går op i miljøet, men det er stadig langt fra alle. Du kan som ene person ikke bestemme, hvorvidt et stort firma er miljøvenligt eller ej, men du kan give din support til de firmaer, som er mere bæredygtige, og vælge deres produkter frem for andre. Clean Parfume er et eksempel på et mærke, som går op i miljøet. Det er vigtigt for dem, at både deres komponenter og deres emballage er miljøvenlige, og det er den helt rigtige tilgang.

Komponenterne

Som sagt skal de ingredienser, som de forskellige skønhedsprodukter bliver lavet af, helst være miljøvenlige. Det betyder blandt andet, at komponenter såsom blomster og afgrøder skal være økologiske, så der ikke er brugt sprøjtegift i processen. Det er også foretrukket, hvis produktet er dansk eller lavet med danske komponenter, så der ikke har været mere transport involveret i processen end nødvendigt. Derudover er det en god idé at sikre sig, at der ikke er plastik i produktet. Overraskende mange skønhedsprodukter indeholder plastik i flydende form eller som mikroplastik, og det skal man holde øje med.

Emballagen

Derudover skal produktets emballage også helst være miljøvenlig. Det kan for eksempel være, når produktet ankommer omgivet af en lille kasse af pap; pap kan produceres af materialer, der allerede har været brugt, og det kan produceres, så det kan bruges igen. På den måde bliver det til et mere bæredygtigt materiale. Der er lignende muligheder for andre former for emballage. Plastik kan laves af gammelt plastik, og det kan også være genanvendeligt. I sidste ende handler det jo ikke om, hvordan emballagen ser ud, men hvor godt produktet indeni fungerer.

Smuk og klimavenlig

Du kan sagtens passe på dig selv og bruge skønhedsprodukter, uden at skulle skade miljøet. Bliv skøn med god samvittighed; god samvittighed klæder alle mennesker. Vælg mærker, som arbejder imod en bedre verden, og mærk hvordan, du bliver glad af at vide, at du er med til at gøre en forskel. Det behøver ikke at være svært at være klimavenlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *